fbpx

Verschil Google Ads en Facebook Ads

Het is niet altijd eenvoudig als particulier om een onderscheid te maken tussen Google Ads en Facebook Ads. Welke strategie is de meest geschikte aanpak voor je? Lees hier wat je van beide advertentiekanalen kan verwachten en bepaal zo welke strategie het beste is voor je bedrijf.

Google Ads

Google AdWords is ‘s werelds grootste en meest populaire PPC (pay-per-click) advertentieplatform. AdWords wordt zo veel gebruikt, dat het synoniem is geworden met de term “paid search”. De twee termen worden door elkaar gebruikt. Met Google advertenties ga je betaald zoeken naar potentiële klanten. Het richt zich op het targetten van trefwoorden en het gebruik van op tekst gebaseerde advertenties. De adverteerders die AdWords gebruiken zullen dus bieden op trefwoorden. Trefwoorden zijn specifieke woorden en zinnen in zoekopdrachten die door Google-gebruikers worden ingevoerd. Adverteerders hopen via deze weg dat hun advertenties worden weergegeven naast de zoekresultaten voor deze zoekopdrachten.

Nu wat zijn de kosten bij Google Ads? Elke keer dat een gebruiker op een advertentie klikt, wordt de adverteerder een bepaald bedrag in rekening gebracht, vandaar de naam “pay-per-click advertising”.

Als het op Google aankomt, zijn zoekers op een missie. Ze zijn op zoek naar iets specifieks en willen vinden waar ze naar op zoek zijn. Daarom betalen Google adverteerders om de mogelijkheid om nieuwe klanten op basis van de zoekwoorden en zoektermen die ze invoeren in Google te vinden.

Facebook Ads

Facebook Ads is een uitstekend voorbeeld van wat bekend staat als “paid social”, of de praktijk van het adverteren op sociale netwerken. Met het hoogste aantal maandelijkse actieve van alle sociale netwerken in de wereld, is Facebook uitgegroeid tot een zeer concurrerende en potentieel element van veel bedrijven digitale reclame-strategieën.

Hoewel adverteren op Facebook kan worden beschouwd als vergelijkbaar met AdWords, in dat adverteerders met behulp van beide platforms in wezen hun bedrijf willen bevorderen via het internet, is dit ook waar de overeenkomsten ophouden. In tegenstelling tot paid search, dat bedrijven helpt nieuwe klanten te vinden via zoekwoorden, helpt paid social gebruikers bedrijven te vinden op basis van de dingen waarin ze geïnteresseerd in zijn en de manieren waarop ze zich online gedragen.

Facebook stelt je in staat om te adverteren bij mensen die niet onmiddellijk op zoek zijn naar je product of dienst. Ze bemoeien zich met hun eigen zaken, kijken naar foto’s en filmpjes die op hun nieuwsstroom tevoorschijn komen op Facebook. Het is daar dat ze toevallig je advertentie zien wanneer deze voorbij komt in hun nieuwsstroom. Ze waren niet op zoek naar je product, maar ze worden nog steeds blootgesteld aan je advertentie. Dit betekent dat Facebook Ads een geweldige manier is om bewustzijn en interesse voor je product of dienst te genereren. Als mensen niet weten dat je bestaat, kunnen ze niet geïnteresseerd zijn in wat je te verkopen of aan te bieden hebt en zullen ze niet op zoek gaan naar je product of merk.

 

Conclusie – verschil Google Ads en Facebook Ads

Zoals je waarschijnlijk al hebt opgepikt, zijn zoekadvertenties geweldig voor het targeten van mensen wanneer ze specifiek op zoek zijn naar jouw product, en Facebook Ads zijn een geweldige manier om awareness voor jouw product te genereren bij mensen die misschien niet eens weten dat je bestaat.

Als het gaat om het primaire verschil tussen Google AdWords en Facebook Ads, kun je het zo zien: AdWords helpt je nieuwe klanten te vinden, terwijl Facebook helpt nieuwe klanten jou te vinden. Een van de grootste verschillen tussen Google en Facebook Ads is de zoekintentie. Google-zoekers zijn specifiek op zoek naar iets, terwijl Facebook-gebruikers advertenties te zien krijgen op basis van hun interesses. Waar Google een pull marketing strategie heeft, gaat het bij Facebook om naamsbekendheid.